Paul Pop, Partener fondator PBC Attorneys-at-Law, premiat de Uniunea Juriștilor din România

 

Cartea „Drept procesual civil. Procedura în fața instanței și în căile de atac”, semnată de Paul Pop, Partener fondator PBC Attorneys-at-Law și Gheorghe Liviu Zidaru a fost premiată în cadrul Galei Premiilor Științifice, ediția cu numărul 29, organizată de Uniunea Juriștiulor din România, în parteneriat cu Editura Universul Juridic.

Lucrarea a fost distinsă cu premiul ”Viorel Mihai Ciobanu” în domeniul dreptului procesual civil și dreptului internațional privat.

Cartea celor doi autori, apărută la editura Solomon, își propune să ofere celor interesaţi un curs de procedură civilă care tratează într-o manieră aprofundată materia reglementată de Cartea a II-a a Noului Cod de procedură civilă, dedicată procedurii contencioase în primă instanţă şi în căile de atac.

”Scris într-o manieră cursivă şi accesibilă, cursul pune accent pe chestiunile care privesc aplicarea practică a regulilor de drept procesual civil, analizând deopotrivă poziţiile doctrinare de referinţă cu privire la fiecare subiect tratat”, apreciază editura Solomon.

Paul Pop și Gheorghe Liviu Zidaru au pornit în dezvoltarea acestei lucrări de la intenția de a dezvolta la cititorii săi – studenţi, masteranzi, doctoranzi, auditori de justiţie, dar alți practicieni ai dreptului – aptitudini de gândire independentă, pornite de la cunoașterea temeinică a doctrinei de drept procesual civil, cu scopul aplicării corecte a principiilor şi regulilor însuşite la situaţiile extrem de diverse întâlnite în practica juridică.

”Abilitatea de a califica juridic situaţiile procesuale întâlnite şi de a aplica regulile de drept în spiritul şi litera lor, dincolo de exemplele doctrinei şi chiar ale jurisprudenţei de până acum, este ceea ce formează un jurist adevărat, indiferent că acesta este judecător, avocat sau consilier juridic”, spune Paul Pop, co-autor al lucrării și Partener fondator PBC Attorneys-at-Law.