PBC Attorneys-at-Law a obținut pentru o companie importantă, activă pe piața internațională în domeniul imobiliar, peste 26 de milioane de lei de la ANAF, reprezentând rambursări de TVA și dobânzi legale aferente

PBC Attorneys-at-Law a reprezentat cu succes o importantă companie activă la nivel internațional în domeniul imobiliar într-un litigiu cu ANAF, având ca obiect respingerea nelegală a cererii de rambursare TVA. Echipa de avocați a obținut obligarea ANAF la rambursarea TVA în cuantum de peste 16.000.000 lei, impactul semnificativ al soluției fiind dat de acordarea dobânzilor legale aferente TVA-ului refuzat la rambursare, în conformitate cu art. 124 alin. (1) din OUG 92/2003.

Suma de peste 10.000.000 lei – conform calculelor interne – reprezintă dobânzi aferente TVA solicitat la rambursare și a fost acordată pentru perioada de aproximativ 70 de luni scursă de la data expirării termenului legal pentru soluționarea decontului cu sumă negativă TVA și opțiune de rambursare și până la data plății efective a sumei.

Prin Hotărârea pronunțată în iulie 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursurile declarate de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti şi de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală împotriva sentinţei de fond pronunțată de Curtea de Apel Bucureşti.

Litigiul a fost condus de o echipă de avocați formată din Traian BRICIU – Partener Fondator, Adriana CRAI – Managing Partner și Sebastian DRUMARU – Managing Senior Associate.